Ako sa zrodila nová terapeutická vazelína UNIVAS

terapeutická vazelína univas

UNIVAS vazelína, inovácia v prírodnej kozmetike a terapii, spája vlastnosti terapeutickej a kozmetickej vazelíny bez syntetických zložiek a ropných derivátov. Táto 100% prírodná vazelína poskytuje starostlivosť pre suchú a poškodenú pokožku. Ideálna pre fyzioterapeutov a masérov. Zlepšuje pružnosť pokožky počas manuálnej terapie a je vyššej kvality než tradičná lekárska vazelína.

Čo to je UNIVAS vazelína, na čo je určená a jej účinky

UNIVAS vazelína je moderným prelomom v oblasti prírodnej kozmetiky a terapie. Jej jedinečná receptúra je navrhnutá špeciálne pre potreby suchej, poškodenej a podráždenej pokožky.

Tento produkt využíva výhradne prírodné ingrediencie bez prítomnosti syntetických aditív alebo ropných derivátov. Je výsledkom dôkladného výskumu a rovnako tak aj inovácie, zameranej na poskytnutie hĺbkovej starostlivosti a taktiež ochrany pokožky.

Táto vazelína je špeciálne navrhnutá pre použitie v manuálnej terapii, ako sú masáže a fyzioterapeutické procedúry. Jej hladká konzistencia umožňuje ľahké aplikácie a hlboké prenikanie do pokožky, čo zvyšuje účinnosť masážnych techník a zlepšuje zážitok z terapie. Vzhľadom na absenciu umelých farbív a parfemácií je vazelína vhodná aj pre ľudí s citlivou pokožkou alebo alergiami.

Výhodou UNIVAS vazelíny je predovšetkým jej multifunkčnosť. Okrem terapeutickej a masážnej oblasti sa hodí aj pre bežné denné použitie ako súčasť kozmetickej rutiny.

Táto vazelína je účinná pri liečbe suchých, popraskaných pier, ochrane pokožky v chladnom počasí alebo pri zmiernení podráždenia po holení. Vďaka svojim regeneračným a hydratačným schopnostiam môže byť použitá aj ako nočný krém na tvár alebo ako intenzívna kúra na suché a poškodené miesta pokožky na rukách, lakťoch alebo kolenách.

vazelína lekárska
zdroj: pixabay.com

Aké prírodné látky táto prírodná vazelína obsahuje?

UNIVAS vazelína, ako produkt na špičke prírodnej kozmetiky a terapie, je založená na starostlivo vybraných prírodných látkach, ktoré zaisťujú jej vysokú účinnosť a bezpečnosť.

Bambucké maslo

Tento prírodný produkt, získavaný z afrického stromu Shea, je známy svojimi hydratačnými, regeneračnými a protizápalovými vlastnosťami. Obsahuje mastné kyseliny, ktoré sú základnými stavebnými kameňmi pre hydratáciu a výživu pokožky. Bambucké maslo je obzvlášť účinné pri liečbe suchej a popraskanej pokožky, pretože posilňuje kožu a zvyšuje schopnosť pokožky udržiavať vlhkosť.

Slnečnicový olej

Tento ľahký olej je extrahovaný zo semien slnečnice a je bohatý na vitamín E a esenciálne mastné kyseliny. Vitamín E chráni pokožku pred negatívnymi účinkami voľných radikálov a vonkajších faktorov, ako sú UV žiarenie. Slnečnicový olej udržuje prirodzenú vlhkosť a pružnosť pokožky, čo je nevyhnutné pre jej zdravý vzhľad. Tiež znižuje začervenanie a podráždenie.

Včelí vosk

Tá to prírodná zložka, produkovaná včelami, je známa svojimi zvlhčujúcimi, protizápalovými a antibakteriálnymi vlastnosťami. Včelí vosk vytvára na povrchu pokožky ochrannú bariéru, ktorá pomáha zadržiavať vlhkosť bez toho, aby upchávala póry. Táto bariéra tiež chráni pokožku pred škodlivými environmentálnymi vplyvmi. Včelí vosk je ideálny pre citlivú a podráždenú pokožku.

Mandľový olej

Získavaný z jadier mandlí, tento olej je obľúbený pre svoje zvláčňujúce a vyživujúce vlastnosti. Je bohatý na vitamíny A a E, ktoré sú dôležité pre zdravie pokožky. Mandľový olej pomáha pri obnove poškodenej pokožky, zjemňuje a vyhladzuje ju. Jeho ľahká a nekomedogénna povaha ho robí ideálnym pre citlivú pokožku, nakoľko neblokuje póry a nevyvoláva podráždenie.

Vitamín E

Vitamín E je mocný antioxidant, ktorý chráni bunky pokožky pred oxidatívnym stresom a poškodením spôsobeným UV žiarením a inými environmentálnymi faktormi. Pomáha znižovať viditeľnosť jemných vrások a zlepšuje elasticitu pokožky, čím prispieva k jej mladistvému vzhľadu. Vitamín E tiež podporuje regeneračné procesy v pokožke a pomáha udržiavať jej zdravý vzhľad.

Pre koho je táto terapeutická vazelína vhodná na použitie?

UNIVAS vazelína je výnimočným produktom, ktorý je vhodný pre široké spektrum používateľov, vďaka svojmu unikátnemu prírodnému zloženiu a viacúčelovému charakter.

Tento prírodný kozmeticko-terapeutický prípravok je ideálny predovšetkým pre jednotlivcov so suchou, poškodenou a rovnako tak aj s podráždenou pokožkou, poskytujúc im intenzívnu hydratáciu a taktiež výživu, ktorú potrebujú.

Jeho použitie je prospešné pre ľudí trpiacich kožnými problémami ako sú ekzémy, psoriáza, a iné formy dermatitídy, kde jeho hydratačné a regeneračné vlastnosti môžu poskytnúť úľavu od svrbenia a suchosti. Vazelína je tiež vhodná pre ľudí s citlivou pokožkou, pretože neobsahuje žiadne dráždivé syntetické zložky, farbivá alebo parfemácie, čo minimalizuje riziko alergických reakcií a podráždenia.

Tento prírodný produkt je taktiež výnimočným nástrojom pre profesionálov v oblasti zdravotnej starostlivosti, ako sú fyzioterapeuti a rovnako tak aj  maséri.

Vďaka svojej hladkej konzistencii je ideálna pre použitie počas masáží a manuálnej terapie, kde podporuje pohyb rúk na pokožke a zároveň poskytuje terapeutické výhody. Jej schopnosť zlepšovať pružnosť pokožky umožňuje hlbšie masážne techniky a zvyšuje celkový komfort z terapie.

Okrem toho je UNIVAS vazelína vhodná aj pre bežné denné použitie ako súčasť kozmetickej rutiny. Je účinná pri liečbe suchých a popraskaných pier, ochrane pokožky v chladnom počasí a pri zmiernení podráždenia po holení. Môže byť tiež použitá ako nočný krém na tvár, poskytujúc hlbokú hydratáciu a regeneráciu počas spánku, alebo ako intenzívna kúra na suché a poškodené miesta pokožky.

prírodná vazelína
zdroj: pixabay.com

Nielen kozmetická, ale aj lekárska vazelína a kto ju má užívať

UNIVAS vazelína je prírodný produkt, ktorý je vhodný pre rôzne skupiny ľudí vzhľadom na jeho mnohostranné využitie a šetrné zloženie. Tu sú niektoré skupiny, ktoré by mali zvážiť jej užívanie.

Osoby so suchou a citlivou pokožkou

Táto skupina zahŕňa jednotlivcov, ktorí bojujú so suchosťou pokožky, a tých, ktorí majú citlivú pokožku náchylnú na podráždenie a alergie. UNIVAS vazelína, obohatená poskytuje intenzívnu hydratáciu a výživu. Tieto zložky sú známe svojimi zvláčňujúcimi a upokojujúcimi vlastnosťami, ktoré pomáhajú obnoviť prirodzenú bariéru pokožky a znižujú riziko podráždenia.

Pacienti s kožnými problémami

Ľudia trpiaci kožnými ochoreniami ako ekzémy, psoriáza alebo dermatitída často hľadajú šetrné, ale účinné riešenia pre svoje kožné problémy. UNIVAS vazelína, vďaka svojim prírodným protizápalovým a regeneračným vlastnostiam, môže poskytnúť úľavu od svrbenia, začervenania a iných symptómov týchto stavov. Jej neiritačné zloženie je bezpečné aj pre dlhodobé použitie.

Fyzioterapeuti a maséri

Pre týchto profesionálov je nevyhnutné používať produkty, ktoré nielen zabezpečujú efektívnosť terapie, ale sú zároveň šetrné k pokožke klientov. UNIVAS vazelína je vďaka svojej hladkej a pružnej konzistencii ideálna pre masážne aplikácie. Poskytuje dostatočný sklz, ktorý uľahčuje rôzne masážne techniky, čím zvyšuje komfort a efektivitu masáže.

Starší ľudia

S postupujúcim vekom pokožka stráca svoju schopnosť udržiavať hydratáciu, čo vedie k jej suchej a popraskanej štruktúre. UNIVAS vazelína je pre staršie osoby ideálna, pretože poskytuje potrebnú extra starostlivosť, ktorá obnovuje pružnosť a pomáha v boji proti príznakom starnutia pokožky. Zložky ako bambucké maslo a mandľový olej zaisťujú hlbokú hydratáciu.

Športovci a aktívne osoby

Títo ľudia sú často vystavení náročným vonkajším podmienkam, ako sú silný vietor, slnko a zima, ktoré môžu vysušiť pokožku. Vazelína je ideálnou ochranou pre tieto extrémne podmienky, poskytujúc bariéru, ktorá chráni pokožku pred vysušením. Zároveň udržuje pokožku hydratovanú a zdravú, čo je kľúčové pri častom vystavení sa náročným podmienkam.

Osoby hľadajúce prírodnú kozmetiku

V súčasnej dobe, keď je dopyt po prírodných a ekologicky udržateľných kozmetických produktoch stále väčší, je UNIVAS vazelína ideálnou voľbou. Jej zloženie, vytvorené výlučne z prírodných surovín, zaručuje, že je bezpečná a šetrná nielen k pokožke, ale aj k životnému prostrediu. Tento produkt je ideálny pre tých, ktorí uprednostňujú kvalitné a prírodné.

Môžu sa prejaviť pri používaní tejto vazelíny vedľajšie účinky?

Pri používaní vazelíny je výskyt vedľajších účinkov veľmi nepravdepodobný, najmä pre jej prírodné zloženie. Produkt je navrhnutý tak, aby bol šetrný a aby minimalizoval riziko nežiaducich reakcií.

Avšak, ako pri každom kozmetickom produkte, existuje vždy malé riziko individuálnej alergickej reakcie alebo precitlivenosti na niektorú zo zložiek. Aj keď sú tieto prípady zriedkavé, odporúča sa vždy otestovať vazelínu na malej ploche pokožky pred jej plnohodnotným použitím.

V prípade, že sa po aplikácii vazelíny objavia príznaky ako sú začervenanie, svrbenie alebo vyrážky, je potrebné používanie produktu ihneď zastaviť a v prípade potreby vyhľadať lekársku pomoc. UNIVAS vazelína je určená výhradne na vonkajšie použitie. Jej zložky sú bezpečné pre kožu, ale nie sú určené na vnútorné užívanie. Ak by došlo k náhodnému prehltnutiu, je dôležité vyhľadať lekársku pomoc.

Zavrieť

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies