Arašídový koláčik so slivkami

Úžasná zdravá pochúťka ako stvorená nielen ku sviatkom



Tento neskutočne voňavý a zdravý koláčik vám zaberie na prípravu asi 30 minút, čiže ho stíhate napiecť kedykoľvek dostanete chuť maškrtiť.

Na arašídový koláčik so slivkami potrebujeme: 
* 100g sušených sliviek
* 1 hrnček ovsených vločiek
* chladnú vodu
* 3 ČL škorice

* 350 g mäkkého jemného tvarohu
* 130 g kvalitného bieleho selského jogurtu
* 2 vajíčka 
* 2 PL arašídového masla
* 1 odmerka čokoládového proteínu 
* 1 PL javorového sirupu

Postup: 
Ovsené vločky môžeme rozmixovať, podobne aj slivky. Zmiešame v miske spolu so škoricou a pomaličky prilievanie vodu pokým zmes nebude spolu skvele držať. Dávajte pozor aby ste to s vodou neprehnali. Bude stačiť približne 6 PL.

Túto zmes (korpus) dajte do nádoby približne 12 - 15 cm priemer. Ja som použila obdĺžnikový tvar (použila som väčší kus papiera na pečenie aby som potom koláčik mohla vybrať :) 


V miske zmiešame tvaroh, jogurt, vajíčka, arašídové maslo, proteín a javorový sirup. Poriadne vymiešajte aby neostali hrudky ani stopy po proteínovom prášku.

Túto zmes vylejeme na korpus :)

Pečieme 40 minút na 170 stupňoch. 
Voňať bude tak že odpadnete !! Po upečení ho nechajte v nádobe vychladnúť a stuhnúť v chlade aspoň dve hodiny, aby sa nerozpadol. Preložte na tácku a vychutnávajte ;-) 

Veľa splnených novoročných predsavzatí prajú všetci zo Zdravo a FIT :) 

Páčil sa Vám tento článok? Dajte mu Like!

Prečítajte si niektorý z našich najnovších článkov

Prečo pacientov pribúda aj keď fyzioterapia napreduje? (časť 1.)

Sme pohodlnejší, hlúpejší a draho za to platíme (časť 1.).

Je darčekový poukaz dobrý darček pod stromček?

Najkrajšia vec na vzdelaní je tá, že nám ho nikto nemôže vziať, nemusíme si ho poistiť a zdokonaľovaním získa na cene!

Čím ma šokoval Mulligan koncept?

Povedal, že tento kurz by sme mali začať organizovať, pretože je skvelý. Tak sme sa pustili do práce...

Ako použiť strečing správne, aby nezabil vaše výsledky?

Strečing vo fyziotréningu – dokážete využiť jeho potenciál?

Diskusia k článku