Čerstvá letná fritatta s batatmi a cukinou

Fritatta je veľmi tradičná v Taliansku a je to hrubšia, lenivejšia verzia omelety. Zdravé, čerstvé a jednoduché jedlo, plné dobrých, múdrych tukov.



Ingrediencie:

  • 2 PL kokosového oleja
  • 8 vajec
  • 1 veľký sladký zemiak, očistený a nakrájaný na kúsky
  • 2 cukiny, nakrájané na kúsky
  • 1 červená paprika, nakrájaná
  • 2 PL čerstvého petržlenu
  • morská soľ a čerstvé korenie

 

Postup:

Ingrediencie1. Na strednom plameni zohrej panvicu, ideálne celo-kovovú, ktorú môžeš dať neskôr do trúby alebo pod gril.

2. Pridaj olej a kúsky sladkého zemiaku. Chvíľu var, pokým trošku nezmäkne, asi 8 minút.

3. Pridaj cukinu, červenú papriku a spolu var asi ďalšie 4 minúty.

4. Pokým sa zmes varí, našľahaj si v miske vajcia – aby boli dobré, premiešané a plné vzduchu.

5. Okoreň šľahané vajcia soľou a korením a pridaj k zelenine.

6. Var na pomalom plameni, asi 10 minút.

7. Fritattu môžeš potom ešte dokončiť na špeciálnom hornom grile, ktorý sa postará o zlatohnedý vrch. Ak takýto gril nemáš, celú panvicu môžeš dať ešte na chvíľu do vyhriatej rúry.

8. Ako je hotová, posyp petržlenom, krájaj a servíruj za tepla.

 

Pre viac info, receptov a tipov nás sleduj na Facebooku:
Facebook - Človek Páliaci Tuk

Zdroje k článku

  1. http://www.clovekpaliacituk.net/2016/03/23/cerstva-letna-fritatta-s-batatmi-a-cukinou/

Páčil sa Vám tento článok? Dajte mu Like!

Prečítajte si niektorý z našich najnovších článkov

Prečo pacientov pribúda aj keď fyzioterapia napreduje? (časť 1.)

Sme pohodlnejší, hlúpejší a draho za to platíme (časť 1.).

Je darčekový poukaz dobrý darček pod stromček?

Najkrajšia vec na vzdelaní je tá, že nám ho nikto nemôže vziať, nemusíme si ho poistiť a zdokonaľovaním získa na cene!

Čím ma šokoval Mulligan koncept?

Povedal, že tento kurz by sme mali začať organizovať, pretože je skvelý. Tak sme sa pustili do práce...

Ako použiť strečing správne, aby nezabil vaše výsledky?

Strečing vo fyziotréningu – dokážete využiť jeho potenciál?

Diskusia k článku