Citrónovo-cesnakové cukinové cestoviny s kuracím mäsom

Cukinové "cestoviny" sú jednou z najlepších náhrad bežných cestovín, ak sa vyhýbaš zrnám a bielej múke.



Informácie o recepte

Čas prípravy: 12 min
Čas varenia: 15 min
Obtiažnosť: 3/5
Množstvo: asi 4 porcie


Ingrediencie:

  • 6 menších cukín
  • 2 kuracie prsia, nakrájané na kocky
  • 4 PL čerstvej petržlenovej vňati, nakrájanej
  • 1 pohár cherry paradajok (na štvrťky)
  • 1 strúčik cesnaku, rozpučený
  • 3 PL olivového oleja
  • šťava z 1 citróna
  • 1 ČL moskej soli
  • čerstvé čierne mleté korenie
  • strúhaný parmezán (voliteľné)
  • 1 ČL červenej sušenej papriky (voliteľné)

 

Postup:

1. Buď pomocou špeciálneho “špirálovacieho” nástroja – alebo bežného strúhadla si z cukiny urob rezance. Ideálne, nech sú dlhé, niečo na štýl “fettuccine” alebo dlhých, podlhovastých kusov. Rovnako môžeš použiť aj škrabku na zemiaky a pozdĺžne ňou rezať takéto širšie rezance.

2. Ohrej jednu polievkovú lyžicu olivového oleja na veľkej panvici a daj tam tieto cukinové cestoviny. Var asi 2-3 minúty, alebo pokým tieto cukinové rezance nezmäknú, ale stále si udržujú svoj pekný tvar.

3. Nechaj ich potom sedieť asi 3 minúty, aby sa z nich uvoľnila voda. Potom ich daj do syta a odceď tútu prebytočnú tekutinu.

4. Na panvicu daj znova ďalší olej a potom tam daj kuracie kúsky a pekne ich opeč do hneda, asi 8 minút. Potom pridaj paradajkové štvrťky a petržlen, nechaj pomaly dusiť asi 5 minút – alebo pokým paradajky nebudú mäkké a začnú uvoľňovať šťavu.

5. Medzitým si v inom malom hrnci zmiešaj citrónovú šťavu, poslednú lyžicu olivového oleja, cesnak, soľ a korenie. Potom tam pridaj cukinové cestoviny a zmes z citrónovej šťavy do panvice s kuracími kúskami. Zohrievaj a popri tom pekne miešaj. Nakoniec môžeš servírovaťa posypať čerstvo nastrúhaným parmezánom a kúskami červenej sušenej papriky.

Pre viac info, receptov a tipov nás sleduj na Facebooku:
Facebook - Človek Páliaci Tuk

Zdroje k článku

  1. http://www.clovekpaliacituk.net/2016/05/04/citronovo-cesnakove-kuracie-a-cukinove-cestoviny/

Páčil sa Vám tento článok? Dajte mu Like!

Prečítajte si niektorý z našich najnovších článkov

Prečo pacientov pribúda aj keď fyzioterapia napreduje? (časť 1.)

Sme pohodlnejší, hlúpejší a draho za to platíme (časť 1.).

Je darčekový poukaz dobrý darček pod stromček?

Najkrajšia vec na vzdelaní je tá, že nám ho nikto nemôže vziať, nemusíme si ho poistiť a zdokonaľovaním získa na cene!

Čím ma šokoval Mulligan koncept?

Povedal, že tento kurz by sme mali začať organizovať, pretože je skvelý. Tak sme sa pustili do práce...

Ako použiť strečing správne, aby nezabil vaše výsledky?

Strečing vo fyziotréningu – dokážete využiť jeho potenciál?

Diskusia k článku