Domáca pizza s prosciuttom

Na pizzou nemusíte chodiť iba do pizzerie. Pripravte si zdravšiu a chutnejšiu verziu u vás doma!



Aj tento recept je súčasťou jedálničkov, ktoré pre vás pripravujeme!

Suroviny:
150 g polohrubá celozrnná špaldová múka
20 g droždie
1 dcl mlieko
1 lyžica kokosový olej
Soľ 
1 dcl voda 
Mozzarella 
Prosciutto crudo
Parmezán 
Kečup 
Olivy (zelené, čierne)
Paradajky cherry
Tvrdý syr
Šampiňóny
Bazalka

Domáca pizza s prosciuttom

 

Postup:
Pripravte si kvások z teplého mlieka a nadrobeného droždia. V múke si spravte jamku a vylejte do nej kvások, pridajte olej, vodu, soľ a vypracujte cesto. Hodinu nechajte kysnúť na teplom mieste. Hotové cesto naťahajte na vymúčený okrúhly plech (tenká vrstva).
Na cesto natrite kečup ja používam náš domáci bez konzervantov, naukladajte syr, mozarellu, prosciutto, paradajky, olivy, šampiňóny a dajte piecť cca na 20 min. Hotovú pizzu ozdobte čerstvou bazalkou a parmezánom.
Dobrú chuť!

Aj takéto jedlá môžu byť súčasťou vášho jedálnička. Ak chcete získať postavu po akej túžite, objednajte si z našej ponuky jedálničkov. Vy si vyberiete čo chcete jesť, my Vám povieme koľko si môžete naložiť a aké ďalšie zdravé úpravy si môžete prichystať.

Viacej nových receptov a inšpirácií nájdete na našom instagrame zdravoafit.sk a oficiálnej facebookovej stránke Recepty Zdravo a Fit.

Zdroje k článku

  1. https://www.facebook.com/ReceptyZdravoaFit/
  2. https://www.instagram.com/zdravoafit.sk/

Páčil sa Vám tento článok? Dajte mu Like!

Prečítajte si niektorý z našich najnovších článkov

Neutrálna stabilita a pohyb mimo nej

Čo je neutrálna stabilita a prečo sa netreba báť ísť pri pohybe i mimo ňu?

Ako sa zrodila nová terapeutická vazelína

Prečo som sa rozhodol si vytvoriť vlastnú vazelínu? V čom bude iná, aké bude jej využitie a s kým spolupracujem na produkte?

Zranenia hamstringov

Článok o zraneniach hamstringov, O liečbe tohto zranenia ale aj o samotnej prevencii.

Grilované broskyne s čokoládovým krémom

Grilované broskyne s čokoládovým krémom, ako fit dezert bez cukru!

Diskusia k článku