Domáca pizza s prosciuttom

Na pizzou nemusíte chodiť iba do pizzerie. Pripravte si zdravšiu a chutnejšiu verziu u vás doma!



Aj tento recept je súčasťou jedálničkov, ktoré pre vás pripravujeme!

Suroviny:
150 g polohrubá celozrnná špaldová múka
20 g droždie
1 dcl mlieko
1 lyžica kokosový olej
Soľ 
1 dcl voda 
Mozzarella 
Prosciutto crudo
Parmezán 
Kečup 
Olivy (zelené, čierne)
Paradajky cherry
Tvrdý syr
Šampiňóny
Bazalka

Domáca pizza s prosciuttom

 

Postup:
Pripravte si kvások z teplého mlieka a nadrobeného droždia. V múke si spravte jamku a vylejte do nej kvások, pridajte olej, vodu, soľ a vypracujte cesto. Hodinu nechajte kysnúť na teplom mieste. Hotové cesto naťahajte na vymúčený okrúhly plech (tenká vrstva).
Na cesto natrite kečup ja používam náš domáci bez konzervantov, naukladajte syr, mozarellu, prosciutto, paradajky, olivy, šampiňóny a dajte piecť cca na 20 min. Hotovú pizzu ozdobte čerstvou bazalkou a parmezánom.
Dobrú chuť!

Aj takéto jedlá môžu byť súčasťou vášho jedálnička. Ak chcete získať postavu po akej túžite, objednajte si z našej ponuky jedálničkov. Vy si vyberiete čo chcete jesť, my Vám povieme koľko si môžete naložiť a aké ďalšie zdravé úpravy si môžete prichystať.

Viacej nových receptov a inšpirácií nájdete na našom instagrame zdravoafit.sk a oficiálnej facebookovej stránke Recepty Zdravo a Fit.

Zdroje k článku

  1. https://www.facebook.com/ReceptyZdravoaFit/
  2. https://www.instagram.com/zdravoafit.sk/

Páčil sa Vám tento článok? Dajte mu Like!

Prečítajte si niektorý z našich najnovších článkov

Prečo pacientov pribúda aj keď fyzioterapia napreduje? (časť 1.)

Sme pohodlnejší, hlúpejší a draho za to platíme (časť 1.).

Je darčekový poukaz dobrý darček pod stromček?

Najkrajšia vec na vzdelaní je tá, že nám ho nikto nemôže vziať, nemusíme si ho poistiť a zdokonaľovaním získa na cene!

Čím ma šokoval Mulligan koncept?

Povedal, že tento kurz by sme mali začať organizovať, pretože je skvelý. Tak sme sa pustili do práce...

Ako použiť strečing správne, aby nezabil vaše výsledky?

Strečing vo fyziotréningu – dokážete využiť jeho potenciál?

Diskusia k článku