Dusené bravčové plátky so sušenými hríbmi a chilli

Pridajte do svojho stravovania kvalitné chudé bravčové mäso a zvýraznite jeho chuť sušenými hubami!

Autor PaedDr. Oliver Poór dipl.f.
Zverejnené 20.09.2016, 10:48

Ingrediencie:

Bravčové karé

Tekvica

Mlieko

Sušené hríby

Maslo

Korenie, soľ, chilli

 

Postup:

Ošúpte a nakrájajte tekvicu na menšie kúsky, posoľte a uvarte do zmäknutia.

Uvarenú tekvicu sceďte a rozmixujte s trochou mlieka a masla, pridajte soľ podľa chuti.

Bravčové karé nakrájajte na plátky, zľahka vyklepte, posoľte a okoreňte.

Mäso uložte do jénskeho skla, pridajte chilli, čerstvé bylinky a sušené hríby. Podlejte pohárom vody a duste zakryté v trúbe pri 180 približne 60 min.

Mäso aj ostatné prísady pustia počas dusenia šťavu, ktorou odporúčam pokvapkať pripravené pyré.

Ďalšie chutné inšpirácie môžete nájsť na oficiálnej facebookovej stránke Recepty Zdravo a Fit. 

Aj takéto jedlá môžu byť súčasťou vášho jedálnička. Ak chcete chudnúť alebo naberať svalovú hmotu s individualizovaným jedálničkom šitým na mieru, kliknite na Špecializované individualizované stravovacie plány.


Diskusia k článku

Podobné články

{{article.title}}

{{article.description}}
Celý článok