Jahodový koláč galette

Jahodový koláč galette z celozrnnej špaldovej múky s tvarohom.


Suroviny:
2,5 hrnčeka celozrnná špaldovej múky
½ hrnčeka vody
1 odmerka vanilkový proteín 
200 g studeného masla
2 lyžica medu
250g jemný nízkotučný tvaroh
1 lyžica mletej škorice
1 vajce
250 g čerstvých jahôd
Šťava z polovice citóna

Postup:
V miske si zmiešajte múku, med, maslo a vodu. Vymiešajte si polotuhé cesto, sformujte do guličky, zabaľte do fólie a odložte na 15 minút do mrazničky. Odležané cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na kruh s priemerom 30 cm. Potrite tvarohom zmiešaným s proteínom. Pokryte zmesou nakrájaných jahôd, medu, škorice a citrónovej šťavy. Kraje nechajte nepokryté (asi 5 cm) aby ste ich mohli zahnúť. Potrite ich rozmišaným vajíčkom a pečte vo vyhriatej rúre. Hotový koláč môžete ozdobiť roztopehou horkou čokoládou rozmiešanou s trochou mlieka a kokosového oleja.

Jahodový koláč galette

 

Jahodový koláč galette

 

Viacej nových receptov a inšpirácií nájdete na našom instagrame zdravoafit.sk a oficiálnej facebookovej stránke Recepty Zdravo a Fit.

Aj takéto jedlá môžu byť súčasťou vášho jedálnička. Ak chcete získať postavu po akej túžite, objednajte si z našej ponuky jedálničkov. Vy si vyberiete čo chcete jesť, my Vám povieme koľko si môžete naložiť a aké ďalšie zdravé úpravy si môžete prichystať.

Zdroje k článku

  1. https://www.facebook.com/ReceptyZdravoaFit/
  2. https://www.instagram.com/zdravoafit.sk/

Páčil sa Vám tento článok? Dajte mu Like!

Prečítajte si niektorý z našich najnovších článkov

Neutrálna stabilita a pohyb mimo nej

Čo je neutrálna stabilita a prečo sa netreba báť ísť pri pohybe i mimo ňu?

Ako sa zrodila nová terapeutická vazelína

Prečo som sa rozhodol si vytvoriť vlastnú vazelínu? V čom bude iná, aké bude jej využitie a s kým spolupracujem na produkte?

Zranenia hamstringov

Článok o zraneniach hamstringov, O liečbe tohto zranenia ale aj o samotnej prevencii.

Grilované broskyne s čokoládovým krémom

Grilované broskyne s čokoládovým krémom, ako fit dezert bez cukru!

Diskusia k článku