Jemný kurací steak s výrazným zelerovým pyré

Pyré nemusí byť iba rozmixovaný zemiak. Skúste zaexperimentovať so svojimi chuťovými pohárikmi a nechajte sa prekvapiť!



Suroviny:

Kuracie prsia bez kosti a kože

Zeler

Mlieko

Maslo

Soľ, korenie, bylinky

 

Postup:

Ošúpte a nakrájajte zeler na menšie kúsky, posoľte a uvarte do zmäknutia

Uvarený zeler sceďte a rozmixujte s trochou mlieka a masla, dosoľte podľa chuti

Na suchej panvici osmažte na prudkom plameni kuracie prsia, aby ostali vo vnútri šťavnaté (z obidvoch strán 1 min)

Prsia následne posoľte a okoreňte, dajte do jénskeho skla a pečte v trúbe pri 180 približne 10 min.

Po dopečení ich zabaľte ešte na 3 min doalobalu, aby sa mäso ešte dorobilo, ale aby ostalo vo vnútri šťavnaté

Pyré ozdobte čerstvými bylinkami, napríklad rozmarínom a pokvapkajte výpekom z mäsa. DOBRÚ CHUŤ!

Ďalšie chutné inšpirácie môžete nájsť na oficiálnej facebookovej stránke Recepty Zdravo a Fit. Aj takéto jedlá môžu byť súčasťou vášho jedálnička. Ak chcete chudnúť alebo naberať svalovú hmotu s individualizovaným jedálničkom šitým na mieru, kliknite na Špecializované individualizované stravovacie plány.

Páčil sa Vám tento článok? Dajte mu Like!

Prečítajte si niektorý z našich najnovších článkov

Prečo pacientov pribúda aj keď fyzioterapia napreduje? (časť 1.)

Sme pohodlnejší, hlúpejší a draho za to platíme (časť 1.).

Je darčekový poukaz dobrý darček pod stromček?

Najkrajšia vec na vzdelaní je tá, že nám ho nikto nemôže vziať, nemusíme si ho poistiť a zdokonaľovaním získa na cene!

Čím ma šokoval Mulligan koncept?

Povedal, že tento kurz by sme mali začať organizovať, pretože je skvelý. Tak sme sa pustili do práce...

Ako použiť strečing správne, aby nezabil vaše výsledky?

Strečing vo fyziotréningu – dokážete využiť jeho potenciál?

Diskusia k článku