Jemný kurací steak s výrazným zelerovým pyré

Pyré nemusí byť iba rozmixovaný zemiak. Skúste zaexperimentovať so svojimi chuťovými pohárikmi a nechajte sa prekvapiť!



Suroviny:

Kuracie prsia bez kosti a kože

Zeler

Mlieko

Maslo

Soľ, korenie, bylinky

 

Postup:

Ošúpte a nakrájajte zeler na menšie kúsky, posoľte a uvarte do zmäknutia

Uvarený zeler sceďte a rozmixujte s trochou mlieka a masla, dosoľte podľa chuti

Na suchej panvici osmažte na prudkom plameni kuracie prsia, aby ostali vo vnútri šťavnaté (z obidvoch strán 1 min)

Prsia následne posoľte a okoreňte, dajte do jénskeho skla a pečte v trúbe pri 180 približne 10 min.

Po dopečení ich zabaľte ešte na 3 min doalobalu, aby sa mäso ešte dorobilo, ale aby ostalo vo vnútri šťavnaté

Pyré ozdobte čerstvými bylinkami, napríklad rozmarínom a pokvapkajte výpekom z mäsa. DOBRÚ CHUŤ!

Ďalšie chutné inšpirácie môžete nájsť na oficiálnej facebookovej stránke Recepty Zdravo a Fit. Aj takéto jedlá môžu byť súčasťou vášho jedálnička. Ak chcete chudnúť alebo naberať svalovú hmotu s individualizovaným jedálničkom šitým na mieru, kliknite na Špecializované individualizované stravovacie plány.

Páčil sa Vám tento článok? Dajte mu Like!

Prečítajte si niektorý z našich najnovších článkov

Neutrálna stabilita a pohyb mimo nej

Čo je neutrálna stabilita a prečo sa netreba báť ísť pri pohybe i mimo ňu?

Ako sa zrodila nová terapeutická vazelína

Prečo som sa rozhodol si vytvoriť vlastnú vazelínu? V čom bude iná, aké bude jej využitie a s kým spolupracujem na produkte?

Zranenia hamstringov

Článok o zraneniach hamstringov, O liečbe tohto zranenia ale aj o samotnej prevencii.

Grilované broskyne s čokoládovým krémom

Grilované broskyne s čokoládovým krémom, ako fit dezert bez cukru!

Diskusia k článku