Krémové risotto s panenkou a hríbami

Krémové risotto s bravčovou panenkou a hríbami je obľúbeným obedom v jedálničkoch, ktoré pre vás pripravujeme!


Suroviny
1 hrnček ryža arborio
1 dcl víno biele suché 
1 slepačí bujón
1/2 cibuľa 
1 lyžička maslo
soľ
korenie
hríby sušené- dubáky 
parmezán
cherry paradajky
hliva
bravčová panenka
chilli kečup

Krémové risotto s panenkou a hríbami 

 

Postup
Cibuľu nakrájajte na jemno a orestujte do zlatista na oleji, pridajte hrnček ryže a zalejte vínom. Chvíľu povarte aby sa víno redukovalo a odparilo. Slepačí bujón zmiešajte v hrnčeku s horúcou vodou. Risotto neustále miešajte a podlievajte pripraveným bujónovým vývarom. Pridajte sušené hríby, varte a miešajte cca 20 min. Do uvareného risotta pridajte maslo aby bolo jemnejšie.
Bravčovú panenku osmažte na suchej panvici, potrite kečupom a osoľte. Dajte piecť do rúry na 20 min.
Hotovú panenku nakrájajte a pridajte k risottu.
Ozdobte rukolou, parmezánom a grilovanými cheryy paradajkami.
Dobrú chuť!

Aj takéto jedlá môžu byť súčasťou vášho jedálnička. Ak chcete získať postavu po akej túžite, objednajte si z našej ponuky jedálničkov. Vy si vyberiete čo chcete jesť, my Vám povieme koľko si môžete naložiť a aké ďalšie zdravé úpravy si môžete prichystať.

Viacej nových receptov a inšpirácií nájdete na našom instagrame zdravoafit.sk a oficiálnej facebookovej stránke Recepty Zdravo a Fit.

Zdroje k článku

  1. https://www.facebook.com/ReceptyZdravoaFit/
  2. https://www.instagram.com/zdravoafit.sk/

Páčil sa Vám tento článok? Dajte mu Like!

Prečítajte si niektorý z našich najnovších článkov

Neutrálna stabilita a pohyb mimo nej

Čo je neutrálna stabilita a prečo sa netreba báť ísť pri pohybe i mimo ňu?

Ako sa zrodila nová terapeutická vazelína

Prečo som sa rozhodol si vytvoriť vlastnú vazelínu? V čom bude iná, aké bude jej využitie a s kým spolupracujem na produkte?

Zranenia hamstringov

Článok o zraneniach hamstringov, O liečbe tohto zranenia ale aj o samotnej prevencii.

Grilované broskyne s čokoládovým krémom

Grilované broskyne s čokoládovým krémom, ako fit dezert bez cukru!

Diskusia k článku