Lavaš moravské koláče

Toto ste určite ešte neskúšali, Lavaš moravské koláče sú úplná topka!


Suroviny
Lavaš
Mletý mak
Mleté vlašské orechy
Kokos strúhaný
Domáci ríbezľový džem 
Domáci slivkový džem
Nízkotučné mlieko
Vanilkový lusk
Med
Tvaroh

Lavaš moravské koláče

 

Postup
Maková plnka:
1,5 dcl mlieka priveďte do varu, nasypte mak a pridajte 2 lyžice ríbezľového džemu, odstavte zo sporáka a podľa potreby pridajte strúhaný kokos, premiešajte. Plnka by mala byť hustá. 
 

Orechová plnka:
1,5 dcl mlieka priveďte do varu, nasypte mleté orechy, pridajte med a vanilkový lusk. Podľa potreby dosypte mleté orechy.

Tvarohová plnka:
Jemný tvaroh zmiešajte s lyžičkou vanilkového proteínu (môžete nahradiť medom) a pridajte strúhaný kokos alebo hrozienka.
Lavaš nastrihajte na kolieska s priemerom 10-11 cm. Do stredu pridajte makovú plnku a na vrch tvaroh, na ďalšie orechovú plnku a na vrch slivkový džem a nakoniec tvarohovú plnku so slivkovým džemom. Plnky dávajte 1 cm od okraja kolieska preto, že ich ešte obtočíte pásikmi, ktoré si nastriháte z Lavašu.

Lavaš moravské koláče

 

Dajte piecť na 7-10 min do trúby. Prečnievajúce kolieska obstrihajte nožnicami.
A tadaaaaa moravské koláče sú na svete.
Dobrú chuť!
Tento úžasný chlebík si viete objednať TU.

Viacej nových receptov a inšpirácií nájdete na našom instagrame zdravoafit.sk a oficiálnej facebookovej stránke Recepty Zdravo a Fit.

Zdroje k článku

  1. https://www.facebook.com/ReceptyZdravoaFit/
  2. https://www.instagram.com/zdravoafit.sk/

Páčil sa Vám tento článok? Dajte mu Like!

Prečítajte si niektorý z našich najnovších článkov

Ako jednoducho pri výpade zvýšiť aktivitu Gluteus Medius?

Mám rád tento typ štúdií, kde je úplne jasné, čo z danej štúdie vychádza a dá sa to jednoducho použiť do praxe.

Fit tortilla na rýchly obed cez týžden!

Výborná, zdravá, fit tortilla s avokádom, ktorá Vás určite dostane. Stravujte sa zdravo a chutne s jedálničkami od Zdravo a Fit!

Vanilková žemľovka s broskyňami

Žemňovka pre krásne nedeľné ránko. Tú musíte vyskúšať!

Diskusia k článku