Malinový cheesecake s kokosom

Sľúbený recept na malinový cheesecake v ktorom sme ušetrili viac ako 786 Kcal!


Sľúbený recept v ktorom sme miesto mascarpone s 33% tuku použili tvaroh s 5%. 200 g obyčajného kryštáľového cukru sme vymenili za 75 g brezového cukru.

Suroviny:
500 g tvaroh jemný 5%
150 g celozrnné sušienky 
120 g maslo
4 ks vajíčka 
3 lyžice hladká múka špaldová 
75 g cukor brezový
Červené farbivo
Maliny
Limetka
Hruška 
Kokos

Malinový cheesecake s kokosom

 

Postup: 
Sušienky rozdrvte v sáčku, pridajte maslo a vytvorte si lepkavú hmotu. Natlačte ju na dno formy a do výšky 2 cm po okrajoch.
Ručným mixérom rozmixujte tvaroh, pridajte vajíčka, cukor, múku, kokos a limetkovú šťavu. Cesto si rozdeľte na 2 časti. Jedno ostane biele a do druhého pridajte farbivo a maliny. Sušienkový korpus pečte 10 min do zlatista. Nechajte vychladnúť. Na predpečený korpus nalejte biele cesto a potom opatrne aj ružové. Pečte v rozohriatej rúre, pri 150 stupňoch približne 40 min.
Ozdobte hruškou, kokosom a ovocím.
Dobrú chuť!

Viacej nových receptov a inšpirácií nájdete na našom instagrame zdravoafit.sk a oficiálnej facebookovej stránke Recepty Zdravo a Fit.

Zdroje k článku

  1. https://www.facebook.com/ReceptyZdravoaFit/
  2. https://www.instagram.com/zdravoafit.sk/

Páčil sa Vám tento článok? Dajte mu Like!

Prečítajte si niektorý z našich najnovších článkov

Výživa a prevencia 2019

Pozývame Vás na medzinárodnú konferenciu venovanú výžive a prevencii, ktorú spoluorganizujeme so Slovenskou asociáciou pre výživu a prevenciu. 

Je bolesť pri cvičení a športe práca pre trénera alebo fyzioterapeuta?

Je vaše telo dostatočne pripravené na cvičenie a šport? Mnohokrát nie a to môže viesť ku vzniku bolestí. Pomôže Vám s nimi tréner alebo fyzioterapeut?

Hľadáme nového člena tímu - FYZIOTERAPEUTA

Pracujete ako fyzioterapeut a milujete svoju prácu? Chcete byť súčasťou skvelého tímu v peknom a novom zariadení?

MUDr Jiři Dostal- Laktát a jeho úloha v športovom tréningu

Aktuálne informácie o úlohe laktátu v športovom tréningu od MUDr. Dostála

Diskusia k článku