Sladké pečené paradajky s mozzarelou a čerstvou bazalkou

Pomaly sa končí sezóna voňavých domácich paradajok. Pripravte svojim priateľom tento voňavý oku lahodiaci recept.


Ingeriencie:

Veľké paradajky

Tvrdý syr

Šunka

Mozzarela

Bazalka, soľ, korenie, chilli

 

Postup:

Veľké paradajky odkrojte vo vrchnej časti a vydlabte lyžičkou vnútro.

Vydlabané paradajky naplňte zmesou šunky, tvrdého syra, čerstvej bazalky a navrch položte plátok mozzarely.

Pečte v trúbe na 180 približne 20 minút, až kým povrch paradajky dostane zlatisto opečený nádych.

Z vydlabaného vnútra si pripravte omáčku s chilli, soľou a nakrájanou bazalkou. Zmes môžete dobre roztlačiť alebo rozmixovať na jemno.

Omáčku podávajte v hlbokom tanieri s uloženou paradajkou, ozdobte bazalkou.

Odporúčam podávať s do chrumkava opečenými plátkami bagetky.

Ďalšie chutné inšpirácie môžete nájsť na oficiálnej facebookovej stránke Recepty Zdravo a Fit.

Aj takéto jedlá môžu byť súčasťou vášho jedálnička. Ak chcete chudnúť alebo naberať svalovú hmotu s individualizovaným jedálničkom šitým na mieru, kliknite na Špecializované individualizované stravovacie plány.

Páčil sa Vám tento článok? Dajte mu Like!

Prečítajte si niektorý z našich najnovších článkov

Prečo pacientov pribúda aj keď fyzioterapia napreduje? (časť 1.)

Sme pohodlnejší, hlúpejší a draho za to platíme (časť 1.).

Je darčekový poukaz dobrý darček pod stromček?

Najkrajšia vec na vzdelaní je tá, že nám ho nikto nemôže vziať, nemusíme si ho poistiť a zdokonaľovaním získa na cene!

Čím ma šokoval Mulligan koncept?

Povedal, že tento kurz by sme mali začať organizovať, pretože je skvelý. Tak sme sa pustili do práce...

Ako použiť strečing správne, aby nezabil vaše výsledky?

Strečing vo fyziotréningu – dokážete využiť jeho potenciál?

Diskusia k článku