Sladké pečené paradajky s mozzarelou a čerstvou bazalkou

Pomaly sa končí sezóna voňavých domácich paradajok. Pripravte svojim priateľom tento voňavý oku lahodiaci recept.


Ingeriencie:

Veľké paradajky

Tvrdý syr

Šunka

Mozzarela

Bazalka, soľ, korenie, chilli

 

Postup:

Veľké paradajky odkrojte vo vrchnej časti a vydlabte lyžičkou vnútro.

Vydlabané paradajky naplňte zmesou šunky, tvrdého syra, čerstvej bazalky a navrch položte plátok mozzarely.

Pečte v trúbe na 180 približne 20 minút, až kým povrch paradajky dostane zlatisto opečený nádych.

Z vydlabaného vnútra si pripravte omáčku s chilli, soľou a nakrájanou bazalkou. Zmes môžete dobre roztlačiť alebo rozmixovať na jemno.

Omáčku podávajte v hlbokom tanieri s uloženou paradajkou, ozdobte bazalkou.

Odporúčam podávať s do chrumkava opečenými plátkami bagetky.

Ďalšie chutné inšpirácie môžete nájsť na oficiálnej facebookovej stránke Recepty Zdravo a Fit.

Aj takéto jedlá môžu byť súčasťou vášho jedálnička. Ak chcete chudnúť alebo naberať svalovú hmotu s individualizovaným jedálničkom šitým na mieru, kliknite na Špecializované individualizované stravovacie plány.

Páčil sa Vám tento článok? Dajte mu Like!

Prečítajte si niektorý z našich najnovších článkov

Neutrálna stabilita a pohyb mimo nej

Čo je neutrálna stabilita a prečo sa netreba báť ísť pri pohybe i mimo ňu?

Ako sa zrodila nová terapeutická vazelína

Prečo som sa rozhodol si vytvoriť vlastnú vazelínu? V čom bude iná, aké bude jej využitie a s kým spolupracujem na produkte?

Zranenia hamstringov

Článok o zraneniach hamstringov, O liečbe tohto zranenia ale aj o samotnej prevencii.

Grilované broskyne s čokoládovým krémom

Grilované broskyne s čokoládovým krémom, ako fit dezert bez cukru!

Diskusia k článku