Sladké pečené paradajky s mozzarelou a čerstvou bazalkou

Pomaly sa končí sezóna voňavých domácich paradajok. Pripravte svojim priateľom tento voňavý oku lahodiaci recept.


Ingeriencie:

Veľké paradajky

Tvrdý syr

Šunka

Mozzarela

Bazalka, soľ, korenie, chilli

 

Postup:

Veľké paradajky odkrojte vo vrchnej časti a vydlabte lyžičkou vnútro.

Vydlabané paradajky naplňte zmesou šunky, tvrdého syra, čerstvej bazalky a navrch položte plátok mozzarely.

Pečte v trúbe na 180 približne 20 minút, až kým povrch paradajky dostane zlatisto opečený nádych.

Z vydlabaného vnútra si pripravte omáčku s chilli, soľou a nakrájanou bazalkou. Zmes môžete dobre roztlačiť alebo rozmixovať na jemno.

Omáčku podávajte v hlbokom tanieri s uloženou paradajkou, ozdobte bazalkou.

Odporúčam podávať s do chrumkava opečenými plátkami bagetky.

Ďalšie chutné inšpirácie môžete nájsť na oficiálnej facebookovej stránke Recepty Zdravo a Fit.

Aj takéto jedlá môžu byť súčasťou vášho jedálnička. Ak chcete chudnúť alebo naberať svalovú hmotu s individualizovaným jedálničkom šitým na mieru, kliknite na Špecializované individualizované stravovacie plány.

Páčil sa Vám tento článok? Dajte mu Like!

Prečítajte si niektorý z našich najnovších článkov

Výživa a prevencia 2019

Pozývame Vás na medzinárodnú konferenciu venovanú výžive a prevencii, ktorú spoluorganizujeme so Slovenskou asociáciou pre výživu a prevenciu. 

Je bolesť pri cvičení a športe práca pre trénera alebo fyzioterapeuta?

Je vaše telo dostatočne pripravené na cvičenie a šport? Mnohokrát nie a to môže viesť ku vzniku bolestí. Pomôže Vám s nimi tréner alebo fyzioterapeut?

Hľadáme nového člena tímu - FYZIOTERAPEUTA

Pracujete ako fyzioterapeut a milujete svoju prácu? Chcete byť súčasťou skvelého tímu v peknom a novom zariadení?

MUDr Jiři Dostal- Laktát a jeho úloha v športovom tréningu

Aktuálne informácie o úlohe laktátu v športovom tréningu od MUDr. Dostála

Diskusia k článku