Šťavnaté kuracie prsia s jogurtom

Detsky jednoduché a pritom tak dobré, že vám neostane ani kúsok!



Neodmysliteľnou súčasťou stravy športovcov a fitnesákov je mäso. Medzi najobľúbenejšie jednoznačne patrí kuracie, konkrétne prsia. Tie sú však pomerne suché, najmä ak sa pečú bez pridanie oleja. Podelím sa s vami o recept na kuracie prsia s jogurtom. Nepotrebujete ani kvapku oleja a napriek tomu sa nemusíte báť, že by boli kuracie prsia suché alebo bez chuti. Bonusom je, že recept je jednoduchý a zaobídete sa bez množstva špinavého riadu.

Suroviny:

Kuracie prsia 500 g

Biely jogurt – veľké balenie minimálne 350 g

Jedno vajce

Polievková lyžica horčice

Čajová lyžička mletej červenej papriky

Mleté čierne korenie

Pretlačený čerstvý cesnak

Soľ (my používame himalájsku)

Koreniny podľa chuti

Postup:

Všetky ingrediencie nasypeme do bieleho jogurtu a dobre rozmiešame.

Kuracie prsia nakrájame na plátky alebo iný obľúbený tvar, dáme do zapekacej misy a zalejeme bielym jogurtom.

Do misy nemusíte dať ani kvapku oleja, ale ak chcete zapekané prsia skutočne skvelé, dajte na vrch niekoľko plátkov syra (napríklad údený) alebo schwarzwaldskú šunku.

Nechajte zapiecť pri 180 °C 20 – 30 minút. Ako príloha je vhodná ryža, zeleninový šalát prípadne opekané zemiaky.

Kuracie prsia sú vždy šťavnaté, chutné a vďaka striedaniu príloh a korenín zakaždým trochu iné. Prajem dobrú chuť!

Páčil sa Vám tento článok? Dajte mu Like!

Prečítajte si niektorý z našich najnovších článkov

Prečo pacientov pribúda aj keď fyzioterapia napreduje? (časť 1.)

Sme pohodlnejší, hlúpejší a draho za to platíme (časť 1.).

Je darčekový poukaz dobrý darček pod stromček?

Najkrajšia vec na vzdelaní je tá, že nám ho nikto nemôže vziať, nemusíme si ho poistiť a zdokonaľovaním získa na cene!

Čím ma šokoval Mulligan koncept?

Povedal, že tento kurz by sme mali začať organizovať, pretože je skvelý. Tak sme sa pustili do práce...

Ako použiť strečing správne, aby nezabil vaše výsledky?

Strečing vo fyziotréningu – dokážete využiť jeho potenciál?

Diskusia k článku